nedjelja, 15. ožujka 2009.

Modno Ljeto

Kako biti u trendu u proljece i u doba krize a da ne bankrotirate?

Novo proljece pred vratima,novi trendovi u novoj sezoni,stara zelja za izgledom u trendu i ormar prepun garderobe u kojem nikad nema nista za obuci? Kako pametno kupovati i biti chic u danasnje vrijeme kada iz svih medija dolazi samo jedna rijec:kriza? Rjesenje je kao i uvijek pred nama,tocnije u nasem ormaru. 10 je osnovnih komada garderobe kojim uvijek mozete biti chic a velilka je vjerojatnost da ih vec imate negdje u svom ormaru zanemarene i zaboravljenje. Vrijeme je, dakle,da krenete u pohod na svoj ormar i pripremite:

1. NAUSNICE, velikih proporcija i svih oblika popularno zvanih 'chandeliers' a za ciji je povratak zasluzna Kate Moss jednostavan su nacin da zacinite i najednostavniju odjevnu kombinaciju.
No za predivni ukrasni nakit ne morate traziti po stranim magazinima i stranim zvijezdama.
Nausnice stare Hrvatske bastine koje i danas ne gube sjaj najljepse ce ukrasiti vase lice.




Konavoske Verizice, Sibenski Botuni, Recini iz Zupe Dubrovacke, Fjocice


2.KRATKE HLACE su postale chic opcija mini suknji i modni 'must' koji takodjer mozete kombinirati sa bilo kojim odjevnim predmetom ovisno od prilike birajte kroj i materijal.

3.NEUTRALNE BOJE ili popularno 'boja koze',boja je koja je apsolutni hit na modnim pistama u kolekcijama dizajnera za proljece/ljeto od vecernjih haljina preko dnevnih haljina,hlaca,jakni i kratkih suknji. Iskopajte stare khaki hlace i iskombinirajte ih sa slicnim bojama i dobit cete svjezi izgled od glave do pete.

4. SUKNJE A KROJABudite chic u popularno zvanoj 'cigaret suknji' koja svojim krojem laska gotovo svakom obliku tijela.Prada,Balmain,Narciso Rodriguez ove su sezone modernizirali ovaj model suknje dodajuci patente i pojaseve.Jednostavna verzija koju sigurno imate negdje u ormaru u trenutku postaje modno akutalna ako je iskombinirate sa prozirnim kosuljama, onima sjajnog materijala ili pak posutih sljokicama.

5. POJASEVI Siroki pojasevi koji odrazavaju zenstvenost bili su prisutni na gotovo svim revijama ukljucujuci i Louis Vuitton,Marca Jacobsa,Fendija i drugih. Nosite ih preko jakni,haljina,kardigana,nosite ih u svim oblicima od obija do korzeta i od svih materijala jer sve je u trendu dok garderobu zacinite pojasom.

6.KARDIGANI Udobni kardigani postali su u posljednjih nekoliko sezona neizbjezan i sofisticirani dio svake garderobe i pravi 'must-have',a ovog proljeca vladaju oni neutralnih boja. Savrseno nadopunjuju svilene dnevne haljine ili cak i vecernje bilo da ih nosite opusteno ili pak stilizirane tankim pojasom. I,ako imate stari,pomalo vec istroseni kardigan,ne brinite,slobodno ga obucite jer opusteno je u trendu.

7.HLACE Ovog proljeca u trendu je doslovno svaki oblik hlaca od sirokih,preko dimija do popularnih 'skinny' modela. Dakle,samo ih trebate izvuci iz ormara i vec ste u trendu.

8.KLASICNA TORBA Koliko god nas kupnja nove torbe moze uciniti sretnima,tako trenutak srece moze probuditi i ponovno otkrivanje stare klasicne torbe koja je bila sakrivena negdje duboko u ormaru. Npr.vjecna i uvijek popularna 2.55 Chanelova torba predstavlja savrsen prijelaz iz poslovnih odijela u casual varijante poput skinny jeans-a i kardigana. U trendu su i one pomalo vojnickog ili postarskog oblika sa naramenicama poput onih Etro-a ili Ralph Lauren-a.

9.SAKO Praktican komad garderobe koji je ove sezone u trendu ako ga nosite za broj veci ili posudjenog od vaseg partnera,opustenog kroja preko hlaca do suknji i haljina,i kojim jednostavno postizete elegantan izgled bez imalo truda.

10.BIJELA KOSULJA Vjecna klasika. Ne zaboravite da osnove svake garderobe poput dobre bijele kosulje uvijek mogu biti zabavne,potrebno je samo malo maste da ih iskomobinirate sa ostatkom garderobe i da izgledate svjeze.Uz malo maste i ove komade garderobe s lakocom mozete biti u trendu i u plusu na bankovnom racunu.