srijeda, 4. ožujka 2009.

Yoga - Tajna Vjecne Vjecne Mladosti

Sto smo stariji, nacin zivota i prozivljene emocije sve se vise ocrtavaju na nasim licima. Vrijeme i zivot ocrtavaju se u obliku bora na celu i oko usta, padalica na bradi , vreca ispod ociju, duplih brada itd.
Trziste je prepuno krema i preparata koje su nerijetko precijenjene u svojoj cijeni i u svojim mogucnostima.
Danas kada se polako okrecemo nekom drugom davnom zaboravljenom nacinu zivota, pocinjemo usvajati neke jednostavnije, prirodnije nacine u borbi da zadrzimo mladji izgled sto duze.

Yoga je vec dugo vremena prihvacena kao jedan od nacina da se postigne unutarnji mir te pokretljivo i lijepo oblikovano tijelo, njezina primjena na podrucje lica stvara sve vise sljedbenika koji prihvacaju ovaj nacin odrzavanja mladog izgleda.

Yoga za lice je bolji, trajniji i daleko jeftiniji nacin zadrzavanja mladjeg igleda iz godine u godinu....i nesto sto se koristi vec tisucama godina.


Slijedece vjezbe pomoci ce izbrisati bore sa cela te priustiti lakse opustanje. Ovo opustanje vodi do opustanja cijelog tijela, poboljsavanja vida te opustanje misica oka i lakse pomicanje ociju sto omogucava poboljsavanje zamagljenog vida te olaksavanje glavobolja.
Misici oko ociju i brade s godinama poprimaju izgled poput necega sto se polako topi, Yoga ce pomoci da se ti misici vrate na mjesto. Gubljene takozvane duple brade te vjezbe za vrat i ramena koje ce sprijeciti nastajanje bora i pravilnije drzanje.

Sve ovo su sjajni rezultati no ono najvrijednije sto se dobija ovim vjezbama je to sto Yoga djeluje pozitivno na psihu, misice i unutrasnje organe te tako dovodi cijeli organizam u harmoniju.
Bez krema, kirurskih zahvata i tableta. Redovna vjezba pojacana sa nekoliko vjezbi (asana) za tijelo koje ce potici cirkulaciju i pomoci tijelu u izbacivanju stetnih toksina Yogom se moze postici i zadrzati zeljeni izgled.

Duboko disanje i opustanje su temelji Yoge. Buduci da svi jaki osjecaji ukljucujuci ljutnju, bol, nervozu , samo-mrznju utjecu na to kako ce tijelo funkcionirati, opustanje misica koji nose svu tezinu ovih emocija dovodi do nestaanja negativnih misli i emocija.


7 VJEZBI ZA LICE

1 Lavlje lice; Disite polako i zadrzite dah koliko je to moguce, isplazite jezik i rasirite oci sto sire mozete i drzite ovu pozu. Pokusajte isplaziti jezik sto je to moguce vise.
Ova vjezba povecava cirkulaciju prema licu i opusta napete misice oko usta. Ukloni oblikovanje iz označenog teksta



2 Riblje lice; Duboko udahnite i zadrzite dah. Napucite usne poput ribe, uvucite obraze i uvucite krajeve usana. sada se pokusajte nasmijati, odnosno rasiriti usta. Mozda ce u pocetku ovo biti neugodno, udisite i izdisite sto sporije.



3 Gledanje U Stranu; Drzite glavu uspravno sa pogedom unaprijed, udahnite te sada bez pomicanja vrata pogedajte sto vise mozete udesno. Drzite pogled. Nakon par sekundi pogledajte sto vise u lijevu stranu.



4 Sviranje Trube; Duboko udahnite kroz usta i zadrzite zrak u ustima kao da cete svirati trubu. Pokusajte zadrzati ovu pozu od 30-60 sekundi. Izdahnite kroz nos. Ova vjezba brise bore oko usta i ispravlja visece obraze.




5 Opustanje; trljajte dlanom o dlan dok se ne zagriju, zatvorite oci te ih prekrite toplim dlanovima. Duboko udahnite kroz nos i zadrzite dah koliko mozete. Oci ce se opustiti a usporeno disanje ce opustiti napete misice i osjecaje.


6 Rastezanje Vrata; Nagnite glavu lagano udesno, pokusajte dotaknuti uhom rame, bez pomicanja ramena. Podignite lijevu ruku sa prstima okrenutim prema dolje te je vratite nazad. Isto to ponovite i na lijevu stranu i sa desnom rukom. Osjetiti cete kako vam se napinju misici vrata.

7 Zatezanje Lica; Udahnite, cvrsto zatvorite oci i usta bez da ih gurate prema dolje, stisnite sake i napravte facu kao da se trudite da ne zaplacete. Otpustite sve kada osjetite potrebu za udisanjem. Ova vjezba opusta cijelo lice.